1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Phone:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket Facebookon!

A Kinesio Tape vagy más néven Kinesio Tapasz , Dr. Kenzo Kase, japán kiropraktőr és orvos nevéhez fűződik, aki a 70-es években fejlesztette ki, az emberi bőrhöz hasonló erősségű, hosszirányban rugalmas ragasztószalagot.

A japán orvos nem volt megelégedve az addig megszokotnak tartott kezelésekkel (gyulladások hűtése, feszes kötésekkel való rögzítés).  Elkezdett kísérletezni a gyorsabb regeneráció érdekében. Ennek köszönhetően fejlesztette ki a rugalmas szalagokat, melyeket a bőrhöz ragasztott, így azok nem forogtak, nem csúsztak el a helyükről. Tapasztalatai szerint a gyógyulás így sokkal gyorsabban lezajlott, s a végtag keringését nem szorította el  a kötés, a szalag a helyén maradt.

A Kinesio Taping módszer a test öngyógyító képességének aktivizációján alapul, a kineziológia alkalmazása által. A jól felhelyezett Tape a bőrt megemeli, és nagyobb teret biztosít a helyi vér-és nyirokkeringésnek. Ezáltal az immurendszer helyreállítómunkája hamarabb lezajlik, a gyógyuláshoz és a szövet újjáépítéséhez szükséges tápanyagok és építőelemek biztosan ideérnek. Mivel a szalag emeli a bőrt a sérülés felől, ezért a sérült izmon a nyomás jelentősen csökken, ami gyors és nagymértékű fájdalomcsillapítást eredményez. Ha pedig a sérült terület nem fáj, akkor újra mozog, tovább gyorsul a lokális keringés és ezzel együtt a gyógyulás.

 

Hatásai:

- serkenti a helyi (lokális) vérkeringést. A jobb vérkeringés a gyorsabb regenerációhoz szükséges.

- serkenti a lokális nyirokkeringést. A sérülés helyén a kialakult szöveti törmeléket az immurendszer hamarabb eltakarítja és a gyulladásos folyamatok hamarabb végbemennek, tehát hamarabb csillapodnak is.

-támogatják a vénás keringést

- javítják az izomfunkciót

- lokális fájdalomcsillapító neuronokat aktiválnak

- öngyógyulási folyamatokat serkentenek

- fizikailag támasztják az ízületeket, az izmokat

- szegmentálisan kihatnak a belső szervekre

 

A Tape a következő panaszok esetén javasolt: akut és krónikus izom-és ízületi sérülések, duzzanatok, ödémák, részleges és teljes ficamok, szakadások, kopások, húzódások, izomgörcsök, zúzódások, rándulások, vénagyulladások, hideg végtag, hegek, véraláfutások, rossz testtartás.

 

Ellenjavallatok: hőtől, kemikáliától, naptól, szoláriumtól égett bőr, friss nyitott seb, sérülés esetén; idős, papírvékony, szakadásra hajlamos bőr, a bőr síkjából kiemelkedő, érzékeny anyajegy, tehesség ideje alatt az aelső 3 hónapban hasra és derékra ragasztani nem szabad, trombózisveszély esetén, tumor esetén, cukorbetegség esetén , ha a kliens inzulinozza magát, a szúrás helyén nem szabad ragasztani.

Ha valakinél érzékenység alakul a ragasztó anyagára, akkor a szalagot el kell távolítani!

Kinesio Tape

Kövessen minket a Facebookon!

1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Tel:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

 
X
Password:
Wrong password.