1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Phone:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket Facebookon!

Szolgáltatásaink

 

Kedves Vendégeink! Az előre egyeztetett időpontok lemondása legalább 24 órával a terápia megkezdése előtt díjmentes. Egyéb esetben a terápia díja felszámolásra kerül. Megértésüket köszönjük! Step by Step csapata

 

Intenzív Terápia

 

 

Egyéni mozgásfejlesztés

Az egyéni mozgásfejlesztés minimum heti egy alkalom, 60 vagy 90 perces torna. Több fejlesztési területet foglal magában, mint például a mozgáskoordináció, egyensúlyérzék fejlesztése, általános fizikumjavítás stb. Javasoljuk az Intenzív Terápia közti időszakokban, az elért eredmények fenntartása érdekében, valamint attól függetlenül is, a mozgás örömének megismerésére.

Komplex gyógypedagógiai foglalkozás/fejlesztés

Azon gyermekek számára ajánljuk, akik életkori sajátosságaikhoz képest fejlődésükben lassabbak, hátrányban vannak. A komplex gyógypedagógiai fejlesztés magába foglalja a különböző fejlődési területek fejlesztését, illetve tanácsadást a gyermek fejlődésével, nevelésével kapcsolatban. A foglalkozás játékos formában zajlik, a gyermek egyéni igényeihez és haladási tempójához igazodva, fejlesztve többek között a részképességek, nagymozgás, finommotorika és kommunikáció területeket.

Egyéni szenzoros torna

Olyan gyermek számára ajánljuk, akiknek az idegrendszeri érési folyamata késleltetett, vagy mozgáskoordinációs zavarai vannak. A szenzoros torna izgalmas játéklehetőséget nyújt a benne részt vevő gyermekek számára. Általa hatékonyan fejlődik az önálló személyiség, elősegíti az értelmi és érzelmi funkciók fejlődését, valamint az idegrendszer érést.

Árak:

1 óra /alkalom: 8000 Ft

Tartásjavító torna

A tartásjavító torna célja, hogy a statikus helyzetben igénybevett gerincet átmozgassa, és erősítse a megfelelő, funkcionális tartásért felelős izomzatot. A torna 60 perces feladatsorból áll, melyen keresztül erősítjük a felületes -és mély hátizmokat, a CORE izomkat és gyakoroljuk a korrigált tartás megtartását a mindennapi tevékenységek során. A terápia minden korosztálynak ajánlott.

Lúdtalp torna

A lábtorna célja a boltozatot összetartó lábizmok erősítése, mellyel jelentősen javíthatunk a láb statikai felépítésén. A torna egy 60 perces feladatsorból áll, melyben egyszerű, játékos feladatokkal próbáljuk átmozgatni a láb ízületeit, erősítjük a boltozati rendszer fenntartásáért felelős izmokat és proprioceptív tréninggel fejlesztjük az egyensúlyt  és a koordinációs készséget. A torna 3 éves kortól ajánlott.

 

 

Kézterápia

A kézterápia célja a szem-kéz koordináció valamint finommanipuláció fejlesztése.  Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a felsővégtagi nagymozgásokra, mint például támasztás, dobás, fogás-elengedés, izomerő növelése stb. Ajánlott olyan gyermekek számára, akiknek kézfunkciójuk életkoruknak nem megfelelő (ceruzafogás, vonalvezetés, csippentés stb.), valamint olyan felnőttek számára, akiknek idegrendszerük sérülésének következtében valamilyen kézfunkciójuk érintett lett, s emiatt egyes hétköznapi tevékenységek nehezítetté váltak.

 

 

Kinesio Tape felhelyzése

A Kinesio Tapa technikai lényege, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó, állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik. Hatására az adott terület gyorsabban regenerálódik. Terápiás Központunkban a Kinesio Tape felhelyezése Intenzív Terápia esetén ingyenes (heti egy). Az általunk kínált Tape-re 24 órás garanciát vállalunk.

Szociális és kommunikációs fejlesztés

Olyan gyermek számára ajánljuk:

  • aki szorongó, félénk, önkifejezésében gátoltságot mutat
  • akinél magatartászavarok jelentkeznek, a családi környezetben és/vagy a bölcsődében, óvodában
  • akinél viselkedés-és érzelemszabályozási éretlenség tapasztalható
  • aki szociális- kommunikációs fejlődés terén tapasztalható minőségi eltéréseket mutat
  • aki alkalmazkodás, együttműködés és irányíthatóság szempontjából éretlenséget mutat

A foglalkozások segítséget nyújtanak a társas kapcsolatok, énkép, önismeret, érzelmek és más belső állapotok megértéséhez. Középpontjában a gyermek szociális fejlődésének támogatása, a kommunikációs kompetenciák bővítése, a társakhoz való alkalmazkodási és együttműködési készség fejlesztése áll.

Korai fejlesztés

A korai fejlesztés 3-24 hónapos korig ajánljuk. A foglalkozások lehetőséget nyújtanak az elemi mozgásminták gyakorlására (gurulás, kúszás, mászás), a mozgáskoordináció-és megkésett mozgásfejlődés fejlesztésére. Játékos keretek között ismertetjük meg a babákat a zenével, a ritmussal, s annak fontoságával. Mindezt egyszerű mondókák, hangszerek gyermekdalok, ritmusra végzett gyakorlatok segítségével.

Az Intenzív Terápia egyéni formában történik. Minimumum egy héten át napi egy alkalom torna, ahol kiegészítésként (állapottól függően) TheraSuit ruhát alkalmazunk.  A terápia intenzitásának köszönhetően a klienseknél szembetűnő állapotjavulás figyelhető meg.  

Árak :

 

1,5 óra/alkalom: 14 000 Ft    1 hét: 70 000 Ft  

2 óra / alkalom: 17 000 Ft     1 hét: 85 000 Ft

 

Bérletek és Kedvezmények >>

Árak:

1 óra/ alkalom 8000 Ft

Árak: 

1 óra /alkalom: 8000 Ft

1,5 óra /alkalom: 10000 Ft

 

Árak:

1 óra/ alkalom: 8000 Ft

Árak:

1 óra /alkalom: 8000 Ft

Árak:

3000 Ft/ ragasztás (24 órás garanciával).

Árak:

1 óra/alkalom: 8000 Ft

1óra/ alkalom: 8000 Ft

Iskolaelőkészítő foglalkozás

Az iskolaelőkészítő foglalkozásra nagycsoportos gyermekeket várunk. A foglalkozások során az iskolai érettséghez szükséges részképességeket fejlesztjük, kiemelten a mozgáskoordinációt, az auditív és vizuális észlelést, beszédészlelést és beszédprodukciót, figyelmet, emlékezetet, gondolkodást és feladattudatot. Továbbá erősítjük a gyermek önbizalmát, önértékelését, gyakoroljuk az önálló munkát.

1 óra / alkalom 8 000 Ft

Gyógypedagógiai tanácsadás

Azoknak a szülőknek ajánljuk, akik bizonytalanok vagy többet szeretnének megtudni gyermekük fejlődésével kapcsolatban. A szakemberrel való beszélgetés során a szülők tájékozódhatnak a gyermekük fejlődését befolyásoló tényezőkről, valamint átfogó képet kaphatnak gyermekük fejlettségi állapotáról.

1,5 óra / alkalom 9000 Ft

1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Tel:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket a Facebookon!

 

Árak: 

1 óra /alkalom: 8000 Ft

 

 

 
X
Password:
Wrong password.