1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Phone:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket Facebookon!

Szolgáltatásaink

 

Kedves Vendégeink! Az előre egyeztetett terápiás időpontok lemondása legalább 24 órával a terápia megkezdése előtt díjmentes.

Egyéb esetben a terápia árának 70%-át felszámoljuk. Megértésüket köszönjük! Step by Step csapata

 

Intenzív Terápia

 

 

Egyéni mozgásfejlesztés

Az egyéni mozgásfejlesztés minimum heti egy alkalom, másfél órás torna. Több fejlesztési területet foglal magában, mint például a mozgáskoordináció, egyensúlyérzék fejlesztése, általános fizikumjavítás stb. Javasoljuk az Intenzív Terápia közti időszakokban, az elért eredmények fenntartása érdekében, valamint attól függetlenül is, a mozgás örömének megismerésére.

Szenzoros Integrációs Terápia

A Szenzoros Integrációs Terápia célja, a terapeuta által felkínált térben, olyan szenzoros inputok biztosítása, amelyek elősegítik az érettebb, integratívabb mozgásminták kialakulását. A terápia igénybe vehető az Intenzív Terápia kiegészítéseként, valamint attól függetlenül is. Minimum hetente egy alkalom javasolt. 10 éves korig ajánlott.

Felnőtt CP program

A felnőtt CP-s program a következő kórképeket foglalják magukban: Stroke (hemiplegia), Sclerosis Multiplex, Parkinson kór. A terápiák csoportos formában valósulnak meg, és minimum 2 főtől indulnak. A csoportok diagnózis és állapottól függően vannak kialakítva. A 2 órás program magába foglalja a tornát, kézterápiát, szükség esetén kognitív fejlesztés és affázia programot.

$

75

.99/month

$

95

.99/month

Tartásjavító torna

A tartásjavító torna célja, hogy a statikus helyzetben igénybevett gerincet átmozgassa, és erősítse a megfelelő, funkcionális tartásért felelős izomzatot. A torna 60 perces feladatsorból áll, melyen keresztül erősítjük a felületes -és mély hátizmokat, a CORE izomkat és gyakoroljuk a korrigált tartás megtartását a mindennapi tevékenységek során. A terápia minden korosztálynak ajánlott.

Lúdtalp torna

A lábtorna célja a boltozatot összetartó lábizmok erősítése, mellyel jelentősen javíthatunk a láb statikai felépítésén. A torna egy 60 perces feladatsorból áll, melyben egyszerű, játékos feladatokkal próbáljuk átmozgatni a láb ízületeit, erősítjük a boltozati rendszer fenntartásáért felelős izmokat és proprioceptív tréninggel fejlesztjük az egyensúlyt  és a koordinációs készséget. A torna 3 éves kortól ajánlott.

 

 

Kézterápia

A kézterápia célja a szem-kéz koordináció valamint finommanipuláció fejlesztése.  Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a felsővégtagi nagymozgásokra, mint például támasztás, dobás, fogás-elengedés, izomerő növelése stb. Ajánlott olyan gyermekek számára, akiknek kézfunkciójuk életkoruknak nem megfelelő (ceruzafogás, vonalvezetés, csippentés stb.), valamint olyan felnőttek számára, akiknek idegrendszerük sérülésének következtében valamilyen kézfunkciójuk érintett lett, s emiatt egyes hétköznapi tevékenységek nehezítetté váltak.

 

 

Kinesio Tape felhelyzése

A Kinesio Tapa technikai lényege, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó, állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik. Hatására az adott terület gyorsabban regenerálódik. Terápiás Központunkban a Kinesio Tape felhelyezése Intenzív Terápia esetén ingyenes (heti egy). Az általunk kínált Tape-re 24 órás garanciát vállalunk.

Csecsemőmasszázs

A csecsemőmasszázs egyéni illetve csoportos formában indul. Egyéni tanfolyam esetén minimum 3 alkalom, míg csoport esetén minimum 5 alkalom. A tanfolyan keretein belül a családok megismerkedhetnek a masszázs történetével, elsajátíthatják a fogásokat. A rendszeres masszázs elősegíti a baba testi-lelki fejlődését, serkenti a létfontosságú szervek működését (keringés, légzés, emésztés). Segít a relaxációban és a feszültség levezetésében, az átvirrasztott éjszakák száma ezáltal csökkenhet. Erős kötődés alakul ki a gyermek és gondozója között, így megalapozva az egymás felé irányuló tiszteletet és bizalmat.

Baba-mama torna

A baba-mama tornát 3-24 hónapos korig ajánljuk, kezdő és haladó csoportbontásban. A foglalkozások lehetőséget nyújtanak az elemi mozgásminták gyakorlására (gurulás,kúszás,mászás), a mozgáskoordináció-és megkésett mozgásfejlődés fejlesztésére. Értékes időtöltést jelent a szülőnek és a babának. Játékos keretek között ismertetjük meg a babákat a zenével, a ritmussal,  s annak fontosságával. Mindezt egyszerű mondókák, hangszerek, gyermekdalok, ritmusra végzett gyakorlatok segítségével.

 

Az Intenzív Terápia egyéni formában történik. Minimumum egy héten át napi egy alkalom torna, ahol kiegészítésként (állapottól függően) TheraSuit ruhát alkalmazunk.  A terápia intenzitásának köszönhetően a klienseknél szembetűnő állapotjavulás figyelhető meg.  

Árak :

 

1,5 óra/alkalom: 12 000 Ft    1 hét: 60 000 Ft  

2 óra / alkalom: 15 000 Ft     1 hét: 75 000 Ft

2,5 óra /alkalom: 18 500 Ft   1 hét: 92 500 Ft

 

Bérletek és Kedvezmények >>

Árak:

1 óra /alkalom: 6000 Ft

45 perc/alkalom: 5000 Ft

Csoportos, 1óra/alkalom: 3000 Ft (max. 2-3fő)

 

 

Árak: 

1 óra /alkalom: 6000 Ft

1,5 óra /alkalom: 7500 Ft

 

Árak:

1 óra/ alkalom: 6000 Ft

Árak:

1 óra /alkalom: 6000 Ft

Árak:

3000 Ft/ ragasztás (24 órás garanciával).

Árak:

3000 Ft/alkalom

Árak:

Egyéni:  1 óra/alkalom: 6000 Ft

Csoportos: 1 óra/alkalom: 2000 Ft

1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Tel:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket a Facebookon!

Árak: 

 

2 óra /alkalom: 15 000 Ft

 

 

Árak: 

1 óra /alkalom: 6000 Ft

 

 

 
X
Password:
Wrong password.