1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Phone:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

Kövessen minket Facebookon!

Az általunk használt módszert Vimala McClure dolgozta ki, Indiában. Ősi indiai módszer, amely anyáról-lányára száll. Egy kommunikációs eszköz, amely elősegíti a kötődést, a szeretetteljes érintés által, ami egész életünket végig kíséri.

A csecsemőmasszázsnak számos jótékony hatását fedezte fel a babára és másokra nézve is.

 

Jótékony hatások babára:

 

Kölcsönhatás (szeretetteljes érintés verbális/ non-verbális kommunikáció, valamennyi érzékszerv használata..stb.),

Stimuláció (beszédfejlődés, tanulási képességek javulása, izomzat és izomtónus növelése, koordináció és egyensúlyközpont stimulációja, neuronok közötti kapcsolatok növekedése, kiválasztás stimulálása, hiperérzékenység/hiperaktivitás csökkentése),

Relaxáció (alvási szokások javulása, tudatállapotok szabályozottsága, önmegnyugtató képesség fokozódása, "semittevés élvezete"), megkönnyebülés (fokozott nyálképződés normalizálása, bőrérzékenység csökkentése, izomfeszültség oldása)

 

Jótékonyhatások másokra:

 

Szülőkre (stresszhormonok csökkentése, szoptatás javulása, anyatej teremelés megindulása, csecsemő jelzéseinek megértése és tiszteletben tartása, szülés utáni depresszió csökkentése, kötődés elősegítése/erősítése)

Egész családra (alvás minőségének javulása, tesvérek bevonásával testvérféltékenység csökkenése, nyugodt környezet, örökbefogadásnál kötődés elősegítése), társadalom (egészségesebb társadalom, egészségügyi kiadások csökkenése).

 

Miért ajánljuk a csecsemőmasszázst koraszülött és/vagy oxigénhiánnyal született babáknak és szüleinek is?

 

A család akkor működik jól, ha abban mindenki egyensúlyra törekszik, minden egyes tagjának megvan a saját funkciója. Egy csecsemő érkezése ideiglenesen felborítja ezt az egyensúlyt, hiszen a végtelen öröm mellett rengeteg bizonytalanság is adódik. Ezek a bizonytalanságok a különleges szükségletű gyermekeknél halmozódhatnak, és az esetek többségében a család diszfunkciósan kezd működni, gyakran a csecsemő élete első heteit, hónapjait kórházban tölti. A szülők végigmennek a krízis ciklusokon, nehezebben alakul ki a kötődés, az egymás közti kommunkikáció, illetve sokszor a szoptatással, és az érintéssel is gondok lehetnek, hiszen a szülő nem tudja, hogy miként nyúljon a kisbabájához. A szakember feladata, hogy útmutatást adjon, terelgesse a szülőt ezen a rögös úton, anélkül, hogy belekényszerítené kötelező helyzetekbe, aktív hallgató szerepben van csak jelen.

A babamasszázs kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy mindkét fél jobban megismerje egymást, a szeretetteljes érintés által a kötődés elmélyül, kiváló kommunikációs csatorna a családtagok és a baba között, a szülőnek lehetősége nyílik jobban megérteni gyermeke jelzéseit.

 

Választási lehetőséget kell  adni, hogy egyéni vagy csoportos formában szeretnék-e az oktatást, hiszen előfordulhat, hogy egy magában bizonytalan szülő kellemetlenül érezné magát csoportban. Még inkább figyelni kell mindkét fél jelzéseire, rengeteg pozitív megerősítésre van szükség. Ahhoz, hogy a szülő megbízzon a szakemberben, egy szeretetteljes, nyugodt környezetet kell kialakítania, éreznie kell a szülőnek, hogy kérdezhet, nincsenek kötelezettségek, első helyen a gyermeke és az ő szükségletei állnak. Különösen fontos ezeknél a babáknál, hogy a masszázst a pihenő kezekkel kezdük, és elhelyezkedés tekintetében, általában a körülölelő fészek a legalkalmasabb.

Csecsemőmasszázs

Kövessen minket a Facebookon!

1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b.

Tel:+36 30 293 3853

E-mail:stepbystepterapia@gmail.com

 
X
Password:
Wrong password.